Klanten over mij:

‘Doe toch eens méér met de persoonlijke ervaringen van je klanten! Ik zou meer willen weten over hoe je werkt, wat mensen kunnen verwachten, dat soort dingen. Ik ben eigenlijk heel benieuwd naar het verhaal van jouw klanten! Wat voor soort mensen komen er dan, met wat voor problemen en wat gebeurt er dan?’

Toen ik deze vragen en opmerkingen hoorde, heb ik ze ter harte genomen. Samen met Marieke, schrijfster en journaliste, ontstond het idee mijn klanten in een interview aan het woord te laten. Je leest de ervaringen van klanten waarvan het traject is afgerond. Waarom kwamen ze bij me en met welke verwachting? Wat vonden ze fijn, en ook wat was lastig? 

Ik heb besloten bij de plaatsing van de interviews geen namen te vermelden. 

Marieke Laauwen verzorgde deze interviews. Ben je nieuwsgierig geworden naar Marieke? Lees dan verder op deze pagina. Na de interviews stelt ze zich aan je voor. 

Hartelijke groet,
Esther

Review – Deelnemer slechthorendheidstraject, man 52 jaar

Review – Deelnemer slechthorendheidstraject, man 52 jaar, werkzaam in het onderwijs

Hoe kwam je bij Esther terecht?

Ik ben slechthorend en raakte daardoor steeds meer in een isolement. Omdat ik voorzag dat mijn slechthorendheid een conflict met mijn werkgever zou kunnen veroorzaken, ben ik iemand gaan zoeken die mij zou kunnen helpen. Ik zocht een coach die weet wat een gehoorbeperking inhoudt. Die weet dat het ook betekent dat je wantrouwend wordt en situaties mijdt bijvoorbeeld. Ik zocht iemand die niet slechthorend is, maar het wel echt begrijpt. Op Esthers website zag ik dat ze die ervaring heeft.  (meer…)

Review – Deelnemer loopbaan-/burnouttraject, vrouw 36 jaar

Review – Deelnemer loopbaantraject / burnout vrouw, 36 jaar, werkzaam in het onderwijs

Hoe kwam je bij Esther terecht?

Ik had me ziekgemeld en ik wilde graag zo snel mogelijk weg bij die organisatie. Mijn werkgever stelde loopbaanbegeleiding voor. Ze tipten een groot, landelijk werkend bedrijf dat ik helemaal niet bij mij vond passen. Ik dacht: daar ben ik een nummertje. Toen ik zelf zocht, vond ik Esthers site prettig omdat ze ook wat over zichzelf vertelde. Dat voelde persoonlijker. In de intake merkte ik dat er ook ruimte was voor bijvoorbeeld meditatie. Door haar achtergrond wist ik dat Esther ook de zakelijke wereld goed kent. Die combinatie voelde goed. Ik had het gevoel dat het echt mìjn traject zou worden. (meer…)

Review – Deelnemer loopbaantraject, man 28 jaar

Review man werkzaam in handel - Esther Roelofs Loopbaancoach GroningenReview – Deelnemer loopbaantraject, man, 28 jaar, werkzaam in de handel

Hoe kwam je bij Esther terecht?

Ik heb leuk werk maar was toe aan meer uitdaging. Bij mijn werkgever waren daar geen mogelijkheden voor, dus ik moest buiten de organisatie kijken. Dat vond ik lastig. Ik heb een brede opleiding gedaan en ook mijn baan nu is best breed. Ik vond vooral vacatures voor gespecialiseerd werk. Mijn leidinggevende leek een loopbaantraject een goed idee. Zij stelde Esther voor. Ik had een goed gevoel na het kennismakingsgesprek en ik heb toen zelf niet meer verder gekeken. Als het goed voelt, waarom zou je dan verder zoeken? (meer…)

Review – Deelnemer loopbaantraject, man 46 jaar

Review man werkzaam in financiele sector - Esther Roelofs Loopbaancoach GroningenReview – Deelnemer loopbaantraject, man 46 jaar, werkzaam in financiële sector

Hoe kwam je bij Esther terecht?

De laatste jaren is er bij mijn werkgever erg veel gebeurd. Veel veranderingen in het management waar ik me telkens weer aan moest aanpassen. Ik ben er onzeker van geworden en ik begon me steeds meer af te vragen of mijn functie en dit bedrijf eigenlijk nog wel bij me paste. Mijn werkgever had eerder met Esther gewerkt en stelde een traject bij haar voor. Eerste gesprek was natuurlijk vrijblijvend maar de klik was er wel…. (meer…)

Review – Deelnemer timemanagement traject, man 44 jaar

Timemanagement coaching en training Esther Roelofs GroningenReview – Deelnemer timemanagement traject, man, 44 jaar, werkzaam als jobcoach

Hoe kwam je bij Esther terecht?

Ik had wat problemen met de administratieve kant van mijn werk, timemanagement. Ik liep niet hopeloos vast, maar het was een stuk waar ik mezelf nog behoorlijk in kon ontwikkelen. Mijn leidinggevende stelde me voor om een timemanagement traject bij Esther te doen. Ik wist dat een aantal collega’s bij haar geweest waren en die waren allemaal positief. Dus ik had er wel vertrouwen in.  (meer…)

Review – Deelnemer coachingstraject, vrouw 42 jaar

Review vrouw werkzaam bij Overheid - Esther Roelofs Loopbaancoach GroningenReview – Deelnemer coachingstraject, vrouw 42 jaar, werkzaam bij de overheid

Hoe kwam je bij Esther terecht?

Ik wilde weer veerkrachtiger in mijn werk staan. Ik was ontevreden, maar realiseerde me dat dat ook in mij zat en dat ik dat dus ergens anders ook zou hebben. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een coach en Esthers site sprak me aan. Voor de zekerheid heb ik ook nog een kennismakingsgesprek met iemand anders gehad. Inhoudelijk was er veel overeenkomst en toen heb ik gekozen voor het fijnste gesprek en de persoon bij wie ik het meest op mijn gemak was. Dat was Esther. (meer…)

Review – Deelnemer loopbaantraject, man 55 jaar

Review man werkzaam in techniek - Esther Roelofs Loopbaancoach GroningenReview – Deelnemer loopbaantraject, man 55 jaar, werkzaam in de techniek

Hoe kwam je bij Esther terecht?

Het plezier in mijn werk begon af te nemen. Ik werkte er al 8 jaar en wilde eigenlijk wat anders maar ik wist niet wat. Ik ben al 55 en niet zo goed in netwerken, dus ik realiseerde me dat werk vinden lastig kon worden. Ik zocht iemand die me in dat loopbaantraject kon helpen. Ik ben eerst bij een groter kantoor geweest. Degene die daar het eerste gesprek deed, was niet degene met wie ik verder zou gaan. Dat vond ik niet prettig. Ik vond het belangrijk dat het zou klikken. Bij Esther was dat meteen zo. (meer…)

Wie is Marieke Laauwen?

Een van de vervelendste zinnen die je in een uitnodiging kan aantreffen vind ik: “Neem een persoonlijk voorwerp mee om jezelf mee voor te stellen”. Ik kan nooit kiezen wat ik mee wil nemen. Ik lees, ik houd bijen, ik moeder, ik geef fietsles en dan ben ik eigenlijk pas net begonnen met de opsomming. De laatste keer heb ik mijn Playmobil-imker een week mee de Ardennen in gesleept. Misschien zet ik haar de volgende keer op een fiets, met een kind achterop en een boek onder de arm. Oh èn een pen, want ik schrijf ook. Voor het geld èn mijn plezier (en dat het liefst tegelijkertijd)!

Ik ben dus schrijver en toch vind ik de zin: “Schrijf je ook eventjes iets over jezelf”, misschien nog wel erger dan die over een ‘persoonlijk voorwerp’. Je kunt als schrijver moeilijk zeggen dat je niet kunt schrijven, maar over mijzelf schrijven vind ik dus ook gewoon lastig. Het probleem is hetzelfde: Ik wil zo veel vertellen. Gelukkig blog ik al even en schrijf ik al jaren columns dus als je het allemaal wilt weten dan ben je hier van harte welkom.

En dan laten we het op deze plek even bij wat echt belangrijk is: Als schrijver en als journalist vertel ik verhalen. Soms mijn eigen verhalen, vaak andermans verhalen. Ik geloof in de verbindende kracht van die verhalen. Ik geloof dat het in de mens zit om verhalen te vertellen en informatie uit verhalen te halen. Als ik interview help ik mensen hun eigen verhaal te vertellen. Ik ben er goed in het verhaal helder te krijgen en zo te verwoorden dat het het verhaal van de ander blijft. In zijn of haar eigen woorden.

En zo ontstond in een gesprek met Esther het idee om haar klanten te interviewen. Omdat ik zelf als ik op zoek ben naar een schilder, een oppas, een huisarts of een loopbaancoach rondvraag naar andermans ervaringen. Hoe beviel het? Ik zoek iemand die hetzelfde probleem heeft als ik èn de oplossing al gevonden heeft. Ik vind het perspectief van de klant interessant omdat ik me met die klant kan identificeren. We hebben immers hetzelfde probleem.

Ik ben opgeleid als journalist, niet als reclameschrijver en ik hecht waarde aan het onderscheid. De voorwaarde bij deze interviews was dus dat ik alles mocht vragen en alles mocht opschrijven. Ook dat wat er eventueel niet goed ging. Ik wil immers het verhaal van de klant vertellen. Maar het mooie is: uiteindelijk schrijf ik zo, met de verhalen van haar klanten, natuurlijk ook een verhaal over Esther. Hoeft ze dat niet zelf te doen. Boft zij even…

Marieke Laauwen