Kosten, subsidies en andere regelingen2018-10-27T08:50:21+00:00
  • subsidie loopbaancoach Esther Roelofs

Kosten, subsidies en andere regelingen

Wie betaalt de kosten voor loopbaancoaching?

De kosten voor loopbaancoaching en andere coachdoelen kunnen flink oplopen. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om (een deel van) de kosten vergoed te krijgen. Ik neem je graag mee in de regelingen die ik tegenkom. Deze pagina vul ik dan ook regelmatig aan met nieuwe regelingen en ander nieuws over de financiering van coaching. Heb je een tip voor me, ken je een Nederlandse regeling die nog niet op deze pagina staat? Mail je me deze dan? Alvast dank!

Geef hier je tips door

Handig om te weten

Alle regelingen die hieronder beschreven staan stellen eisen aan de loopbaancoach.
Met mijn CMI certificering en Noloc erkenning mag ik alle regelingen uitvoeren.

CMI beeldmerk certificering Esther Roelofs Noloc beeldmerk erkenning register loopbaanprofessional Esther Roelofs

DNV-GL Persoonscertificaat Beeldmerk CMI Esther Roelofs

NIEUWSBERICHTEN

Afschaffing scholingsaftrek uitgesteld tot 2019

De afschaffing van de fiscale aftrek van scholingsuitgaven wordt uitgesteld tot 2019. De voorbereidingstijd op de afschaffing van de scholingsaftrek voor DUO, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en de Belastingdienst zou te kort zijn.

Lees meer

Ontwikkeladvies voor 25.000 werkenden

Ruim 25.000 werkenden die 45 jaar of ouder zijn, kunnen zich aanmelden voor een Ontwikkeladvies. Met dit persoonlijke loopbaanadvies krijgen ze een beeld van hun situatie op de arbeidsmarkt. Vervolgens kunnen ze met een loopbaancoach bepalen welke stappen ze kunnen nemen om gezond en werkend de pensioenleeftijd te bereiken. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hiervoor een subsidieregeling opengesteld.

Lees meer

SUBSIDIES EN ANDERE REGELINGEN

Ontwikkeladvies Esther Roelofs Groningen

45 Plusser

Deze regeling loopt tot 1 juli 2019

Wat is het?

Loopbaanadviseurs kunnen werkende vijfenveertigplussers in enkele geselecteerde beroepsgroepen een Ontwikkeladvies geven en daarvoor een subsidiebedrag van € 600,- aanvragen. Het doel van het Ontwikkeladvies is dat het deelnemers stimuleert om de regie van hun loopbaan in eigen handen te nemen. Het Ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, de competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden van de deelnemer.

lees meer
Ontwikkelcheque Esther Roelofs

Bibliotheekmedewerker

Deze regeling is gestopt.

Wat hield de regeling in?

BibliotheekWerk biedt bibliotheekmedewerkers de kans om zich zelfstandig te oriënteren op hun loopbaan. De ontwikkelcheque t.w.v. € 500, dient als bijdrage in de kosten van zo’n traject. In gesprekken met een loopbaancoach verken je samen waar je nu staat in je carrière, waar je in de toekomst wilt staan en wat daarvoor nodig is. Denk bijvoorbeeld aan je eigen wensen en behoefte over: loopbaanplanning, scholing en ontwikkeling, vitaliteit, gezondheid, werkplezier, balans in werk en privé. Deze gesprekken zijn vertrouwelijk en bedoeld voor je eigen ontwikkeling.

lees meer
Loopbaanscan Esther Roelofs

Rijksambtenaar

Deze regeling loopt tot 30 september 2019

Wat is het?

Een subsidie van maximaal 1.500 euro voor je loopbaanadvies. Je kiest zelf een professionele loopbaandeskundige (CMI-gecertificeerd) die je helpt afspraken te maken over je verdere loopbaan.
Wat je met het loopbaanadvies doet, bepaal je zelf. Mogelijk houd je het voor jezelf en trek je je eigen plan, of je kaart het aan bij je jaarlijkse loopbaangesprek. Anonimiteit is in ieder geval verzekerd.

lees meer

Meer tips

  • Bij veel organisaties ‘spaar’ je in enkele jaren een persoonlijk budget bij elkaar, voor persoonlijke ontwikkeling (scholing, coaching e.d.)
    Loopbaancoaching is steeds vaker onderdeel in persoonlijke ontwikkelplannen. Vraag er eens naar bij P&O of je leidinggevende.
  • Wil je niet afhankelijk zijn van subsidies en andere regelingen? Dan is het misschien een idee om maandelijks een klein bedrag te sparen voor opleiding en ontwikkeling.
  • Stopt je baan? Krijg je een transitievergoeding mee bij je vertrek? Een deel van dit bedrag kun je inzetten voor loopbaanbegeleiding. Over dat deel hoef je dan geen belasting te betalen.
  • De kosten voor een loopbaantraject zijn onder Scholingskosten aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Deze regeling wordt afgeschaft, maar is in ieder geval nog actueel in 2018. De actuele voorwaarden kun je opvragen bij de Belastingdienst.

Met deze regelingen op een rij heb je hopelijk zicht op jouw mogelijkheden om loopbaancoaching te financieren. Heb je aanvullende vragen, of wil je graag een afspraak met me maken? Stuur me dan een bericht of bel me.

Ik wil meer informatie