Loopbaancoaching voor particulieren

Zet in vier maanden écht grote stappen

Korte trajecten om te ontdekken hoe jij jouw ideale baan bereikt? Ik geloof er niet in. Ik denk niet dat ik jou in vier gesprekken van een uur kan laten ontdekken wie je bent en wat je echt wilt, én welke stappen je kan zetten om je doel te bereiken. En dan moet ik je tussendoor ook nog uitleggen hoe je dat aanpakt én helpen op te staan als je per ongeluk nog even in een oude valkuil stapt? Geloof jij net als ik dat het een groeiproces is? Dat je tijd nodig hebt om je bewust te worden van wat je écht wilt, dat je vervolgens moed moet verzamelen om ook echt stappen te gaan zetten?

De ene klant maakt er ultra kleine stappen van, een ander maakt vier grote en haalt de buit binnen. Ze hebben allebei hun eigen aanpak: maar ook hun gemene deler, ze zien het nut in van een coach die ze met de juiste vragen helpt om duidelijkheid te krijgen over hun eigen toekomst/loopbaan.

Jouw wensdroom is niet een rijdende trein waar je elke keer in een uiterste poging probeert op te springen… om er bij de eerste de beste windvlaag weer af te waaien. Jouw droom kan uitkomen als je de tijd neemt om alles voor te bereiden, om te zorgen dat je op het juiste moment, met de juiste bagage, op het juiste perron bent gaan staan om keurig netjes door de deuren de trein binnen te stappen die jou op een comfortabele manier naar je bestemming brengt. Minder gedoe, minder kleerscheuren en bovendien: een leerzame en veel leukere reis.

Welke inzichten leveren een loopbaan traject jou op?

De weg in deze loopbaanheroriëntatie loopt voor iedereen anders. Je komt, net als iedereen, onderweg je eigen belemmeringen tegen; twijfels over jezelf en beperkingen die je jezelf mogelijk oplegt. Je gaat ze herkennen en je leert hoe je hier anders mee om kunt gaan. Vaak staan ze je ontwikkeling en het zetten van nieuwe stappen in de weg. Het is tijd om verder te gaan en nieuwe strategieën te ontwikkelen:

 • Je weet wie je bent, compleet met kwaliteiten, valkuilen, ervaringen, persoonlijke gedragsvoorkeur en drive!
 • Ook weet je wat je kunt en waar je dit wilt inzetten;
 • en ben je ‘arbeidsmarkt-klaar’ en heb je een plan waarmee je regie voert over je loopbaan!

Wat vraag ik van jou?

 • Inzet
 • Huiswerk
 • Reflecteren
 • Je moet niet, je wilt zelf.

Wil je sneller? Onmogelijk!

Althans, met dit resultaat. Want ik ben als coach iemand die gaat voor kwaliteit, voor langdurig resultaat. Niet een beetje onderweg, maar met jou naar de eindbestemming, je doel(en)! En toch heb ik niet het geduld om te wachten tot bij jou het kwartje valt. De coaching sessies bij mij hebben dus geen sofa. Ik mag graag prikkelen en je aan het denken zetten. Ik maak gebruik van verschillende methodieken, die je soms wel eens even uit je comfortzone halen. Dit is dan nodig om oude patronen of gedachten te doorbreken. Er is ruimte voor verwondering, een lach, een traan, en we werken daarin samen. Jij en ik! Geen groepssessies, maar individueel. Spreekt dat je aan?

Ik werk volgens een redelijk vastomlijnd plan, al vullen we dat dus wel persoonlijk verder in. Wat je in elk geval mag verwachten:

 • Uitgebreide kennismaking/intake
 • Een gemiddeld traject bestaat uit 6-8 sessies (1,5 uur), gemiddeld 1x per 2 weken
 • Mijn betrokkenheid en aandacht voor jou
 • Huiswerkopdrachten die goed bij jou aansluiten
 • Gratis toegang tot de grootste en meest actuele Beroependatabase van Nederland
 • Een beknopte persoonlijkheidsanalyse met de DISC methode, die inzicht geeft in je natuurlijke voorkeursgedrag. Ik werk met de gevalideerde persoonlijkheidsprofielen van persolog®
 • Alle opdrachten en methodieken verzamelen we in de door mij ontwikkelde ‘Persoonlijke Functieanalyse®, een checklist én actieplan, waarmee je concreet de arbeidsmarkt op kunt.
 • Kantoor aan de Leonard Springerlaan (MyOffice) in Groningen (t.o. de Martiniplaza, naast het Stadspark)
 • Gratis parkeren bij het kantoor en ook goed bereikbaar per ov en fiets

Regelmatig gekozen, maar zeker niet altijd nodig:

 • Een beroepskeuzetest of één van de andere testen van LDC Business.
 • Stel dat je ontdekt dat je een andere functie of compleet nieuwe baan wilt? Om je nieuwe plek op de arbeidsmarkt te veroveren help ik je met het optimaliseren van je CV en je LinkedIn-profiel.

De investering

Wil je door mij begeleid worden naar je doel? Houd dan rekening met een investering vanaf € 1.650 excl. 21% btw. Hiervoor krijg je 6 coachsessies van 1,5 uur. De kennismaking/intake, het opstellen van je doelen en een kort trajectplan zijn hierbij inbegrepen. Net als de opdrachten die je na iedere sessie van me krijgt en de toegang tot de grootste en meest actuele Beroependatabase van Nederland. Ook de tijd die ik nodig heb om me goed voor te bereiden op onze sessies en tussentijds mail- of telefonisch contact zijn inbegrepen. Wil je gebruik maken van een uitgebreidere DISC analyse of een andere analyse of test? Wil je minder of juist meer, of kortere of juist langere gesprekken? Wat de totale kosten zijn vertel ik je in ons kennismakingsgesprek. Zo zijn er geen verrassingen en heb je alle informatie die je nodig hebt om je keuze te maken.

Ben je overtuigd? Misschien wil je eerst de ervaringen van klanten lezen of kan mijn persoonlijke verhaal helpen om je keuze te maken. Wil je daarna jouw verhaal eens aan mij voorleggen? Dan nodig ik je hierbij graag uit voor een vrijblijvende kennismaking. Bel, WhatsApp of mail gerust voor een afspraak.

Contactgegevens

Houdt iets je tegen?

Vaak is het mogelijk dat de werkgever dit geheel of gedeeltelijk vergoedt. In veel cao’s zijn over de vergoeding van loopbaancoaching afspraken gemaakt. Voorbeelden zijn:

 • Bij het A&O fonds Rijk heeft elke rijksambtenaar het recht om eenmaal per vijf jaar een vertrouwelijke loopbaanscan te doen, met behulp van een professionele loopbaandeskundige (CMI-gecertificeerd!). Je leest hier meer >>
 • Bij veel organisaties ‘spaar’ je in enkele jaren een persoonlijk budget bij elkaar, voor persoonlijke ontwikkeling (scholing, coaching e.d.)

Vermoed je dat jouw werkgever dit traject (gedeeltelijk) voor je wil financieren? Dan kun je ook doorverwijzen naar de pagina loopbaancoaching voor het bedrijfsleven. Je werkgever kan ook direct contact met mij opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Natuurlijk kunnen jij en ik eerst kennismaken voor je besluit het aan je werkgever voor te stellen.

Misschien kies je er voor om het traject zelf te betalen en is de investering juist de drempel die jou tegenhoudt? Bel dan even voor overleg, je kunt bij mij in termijnen betalen. Krijg je een transitievergoeding mee bij je vertrek? Een deel van dit bedrag kun je inzetten voor loopbaanbegeleiding. Over dat deel hoef je dan geen belasting te betalen. En als laatste deze tip: De kosten voor een loopbaantraject zijn onder voorwaarden onder Scholingskosten aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De actuele voorwaarden kun je opvragen bij de Belastingdienst. Deze regeling is nog van kracht tot de nieuwe regeling ingevoerd wordt, waarbij de overheid voor iedereen een Persoonlijk Ontwikkelbudget beschikbaar stelt. Je leest er meer over het nieuwe STAP-budget op de site van de overheid >>

Spreekt de informatie je aan? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Jij vertelt je verhaal en je doel(en) en stelt de vragen die voor jou belangrijk zijn. Ik luister, beantwoord je vragen en vertel je hoe je traject er uit ziet. Zo weet je precies waar je aan toe bent voor je je keuze maakt. Het kennismakingsgesprek is gratis. Ik ontmoet je graag!

Afspraak maken