Loopbaanbegeleiding Groningen

Zitten uw mensen op de goede plek?

Uw organisatie is met van alles bezig, en terecht. Stilstand is achteruitgang, zeker in deze tijd. Daarom heeft u mensen nodig die meedenken en daadkrachtig zijn; mensen die zich blijven(d) ontwikkelen en pro-actief handelen. Dáár heeft u ze op geselecteerd toen ze in dienst kwamen. En daarna heeft u ze geholpen om de benodigde vaardigheden verder te ontwikkelen. Vast en zeker!

Maar hoe zit het nu?

Juist in deze roerige tijden? Is er nog steeds genoeg oog voor uw medewerkers? Op het eerste gezicht is dat meestal wel gewaarborgd. En inderdaad, de meeste teams functioneren goed. Maar soms is er iemand die even wat meer aandacht nodig heeft. En de vraag is of die ook gezien wordt. Medewerkers zijn namelijk een kei in verstoppen van hun problemen. Daar sta je als leidinggevende vaak niet eens bij stil. In spannende tijden kijken ze wel uit om te laten merken dat ze het zwaar hebben. Ze peinzen er niet over om te laten zien wat ze lastig vinden. Openlijk laten weten dat ze ambities hebben is te spannend; ze zijn bang om juist daardoor een conflict te veroorzaken.

Juist als ze al op hun tenen lopen, vervaagt de rationaliteit om een stapje terug te doen. De doemscenario’s zijn dan snel geschetst; of het nu terecht is of niet. Maar ondertussen ligt het risico wél bij u als:

  • uw goede medewerkers verpieteren…;
  • ze worden weggekaapt door de concurrent…;
  • een van uw medewerkers in een bore-out of burn-out raakt.

Moet u hier niet aan denken?

Het inschakelen van een professionele loopbaancoach tackelt het probleem bij de bron. Coaching vergroot:

  • Inzicht in eigen doelen en wensen
  • Motivatie en betrokkenheid van binnenuit
  • Inzet van kwaliteiten en zelfontwikkeling
  • Samenwerking binnen het team

Is coaching nodig?

Ja. Wel als uw organisatie groeit. Of als er nog meer veranderingen op stapel staan. U wilt waarschijnlijk graag weten of hiervoor genoeg én de juiste mensen hebt. Juist als u dat overzicht door drukte in de afgelopen periode even bent kwijtgeraakt.
De gezondheid, motivatie, kwaliteiten en veerkracht van uw mensen bepalen immers mede of veranderingen een succes worden.

Daarom kan ik tijdens een uitgebreide kennismaking en intake samen met u de risico’s inventariseren. Daarna ontvangt u van mij advies over de aanpak. Persoonlijke loopbaancoaching van een individuele medewerker, een training in groepsverband of een combinatie van deze twee.

Waarom bij mij?

Er zijn in Nederland zeker 15.000 loopbaancoaches. Daarvan zijn er 2000 erkend bij beroepsvereniging Noloc. Daarbinnen zijn er ongeveer 500 gecertificeerd CMI-coach. Ik mag zowel de Noloc als de CMI-keurmerken dragen. Dat maakt de keuze misschien al wat makkelijker.

U kunt ook lezen wat klanten over mij zeggen. Of rationeel kiezen voor de garanties die ik geef.

Maar of we een klik hebben? Dat blijkt pas in een persoonlijk gesprek. Kennismaken is gratis, trouwens. Reden te meer om direct te bellen?

Ja, ik wil een afspraak