Hoe kwam je bij Esther terecht?

Ik had me ziekgemeld en ik wilde graag zo snel mogelijk weg bij die organisatie. Mijn werkgever stelde loopbaanbegeleiding voor. Ze tipten een groot, landelijk werkend bedrijf dat ik helemaal niet bij mij vond passen. Ik dacht: daar ben ik een nummertje. Toen ik zelf zocht, vond ik Esthers site prettig omdat ze ook wat over zichzelf vertelde. Dat voelde persoonlijker. In de intake merkte ik dat er ook ruimte was voor bijvoorbeeld meditatie. Door haar achtergrond wist ik dat Esther ook de zakelijke wereld goed kent. Die combinatie voelde goed. Ik had het gevoel dat het echt mìjn traject zou worden.

Waar hoopte je op?

Ik wilde toen vooral zo snel mogelijk een andere baan. Met Esther zocht ik eerst uit of ik dat echt wilde of dat het de burn-out paniek was. Ook keken we hoe ik op dit punt gekomen was en of mijn werk eigenlijk nog wel bij me paste. Ik heb heel veel huiswerk gemaakt om dat uit te zoeken. Ik vond dat intensief, maar prettig. Ik keek echt uit naar de sessies. Ik merkte dat ik slagen maakte, dat voelde zo fijn. Het was ook nog eens gezellig. Als je met Esther praat, is het nooit eenrichtingsverkeer. Nu ben ik met de laatste sessies bezig en dat voelt ook goed. Ik sta weer in mijn eigen kracht, begin binnenkort met mijn nieuwe baan en dit traject is klaar.

Zou je Esther bij iemand anders aanbevelen?

Ja, zeker. Als je het echt zelf wilt. Als je het alleen doet omdat je baas het wil, dan heeft het geen zin. Je moet er vol voor willen gaan en alles van jezelf durven laten zien. Je moet je ook realiseren dat er iets heel anders uit kan komen dan je van tevoren zelf dacht. Je wordt namelijk door Esther wel echt aan het denken èn voelen gezet. Dat laatste is ook belangrijk. Door alleen te denken, ben ik in die burn-out terecht gekomen.