Timemanagement coaching

Lopen uw mensen vast in hun werk?

Komt een medewerker om in zijn werk? Krijgt hij geen grip op de hoeveelheid en laat hij daardoor steken vallen? Grote kans dat hij moeite heeft met werkzaamheden ordenen, taken overdragen, hulp vragen. Kortom: efficiënt omgaan met tijd, of timemanagement.

Vooral in een team hebben medewerkers invloed op elkaars werkzaamheden. Een medewerker die moeilijk ‘Nee’ kan zeggen, wordt nog wel eens overladen met werk. Soms worden werkzaamheden dubbel gedaan, of pakt niemand ze juist op.

Hoe zit dit in uw team?

Zijn taken nog steeds evenredig verdeeld? Doet iedereen waar hij goed in is? Wordt er efficiënt samengewerkt? Hoe help je elkaar binnen een team? Als er ook maar één persoon is die vastloopt, achterop raakt of het bijltje er ongemerkt een beetje bij neergooit, heeft het hele team er last van.

Het risico van zo’n situatie?
Verlies aan kwaliteit, opstapeling van klachten, slecht imago van de organisatie…
Dat klinkt wat ver gezocht. Zo’n vaart loopt het niet, denkt u wellicht.

Maar mag ik dat eens omdraaien?

Stel dat u achteraf, of na een crisis, terugkijkt en tot de conclusie komt dat het allemaal is ontstaan op één afdeling. Bij één persoon? Dat u toen, met de kennis van dat moment, dacht dat het kwam door tijdelijke werkdruk. Dat later pas bleek dat die medewerker steeds verder vastliep in een vol hoofd, een volle werkplek, stapels documenten?

Een cursus timemanagement lost dat trouwens niet op.

Daar krijgt uw medewerker vooral te horen wat hij anders moet doen. Met modellen wordt duidelijk gemaakt hoe je het best kunt prioriteren. Maar eenmaal terug op kantoor is er direct weer een dag werk extra opgehoopt. De leidinggevenden schuiven nog net zoveel taken op zijn of haar bord. En de achterstand belemmert nog steeds het effectief werken op dit moment.

Er is een andere oplossing. Geen cursus, maar individuele coaching, op de werkplek!
Om te beginnen betrekken we de omgeving erbij. We vragen betrokkenheid van medewerker, team én leidinggevende.

De eerstvolgende afspraak ruimen we op. Letterlijk: digitaal, stapels, kasten en bureau. Duizenden mails in de inbox? Die gaan we opruimen. Een overvol bureaublad? Maken we leeg. We bedenken een passende structuur. Is er een kast nodig? Dan komt er een kast! Moet de kast juist weg? Dan doen we dat. We zorgen dat er tijd is om op te ruimen én om die taak af te maken.

Pas dán start de echte coaching.

Want dat is waar het om draait: de medewerker leert hoe hij of zij hier, in deze omgeving, op deze werkplek en met deze structuur, een eigen systeem ontwikkelt om overzicht te houden. Er zijn tools en systemen genoeg, veel teveel zelfs. Het gaat erom om datgene te gebruiken wat past bij uw medewerker.

En daarmee kom ik tot de kern van deze aanpak.

Want het coachende gedeelte zit dus ook tussen de regels door. Inzicht in je eigen voorkeursgedrag, assertiviteit om nee te zeggen, communicatievaardigheden om dingen over te dragen, vragen te stellen als werkinstructies onduidelijk zijn, verwachtingen te managen en daadkracht om overzicht te houden en deadlines te halen.

Is de time-coaching daarom duurder dan een training of cursus?

Het is maar hoe je het bekijkt. De coaching is in ieder geval heel waardevol en levert vanaf dag 1 houvast en resultaat. En dit blijkt in de praktijk keer op keer voelbaar in het hele team en dat werkt door in de hele organisatie:

 • Meer plezier en vertrouwen
 • Minder gezucht en gesteun
 • Ruimte om mee te denken
 • Geen gedoe om zoekgeraakte documenten
 • Minder discussie
 • Sneller werken
 • Verhoogde motivatie

Is dat wat u wilt?

Ik vind het leuk om te laten zien dat dit soort trajecten vrijwel altijd slagen!

Deze klantervaring deel ik graag met u. 

Of bel voor een kennismaking

En tot slot, het blijft leuk om te delen. In 2015 werd ik door Intermediair benaderd voor een interview over Timemanagement.

Wie weet tot ziens voor een kennismaking.
Esther

Interview Esther Roelofs met Intermediair

Je wordt constant afgeleid door collega’s, je mailbox loopt over en de telefoon blijft maar rinkelen.
Tijd voor timemanagement! Lees het hele artikel op Intermediair >>>

door Wouter Boonstra

Timemanagement

Dit levert het op
 • Uw medewerkers zien door de bomen weer een prachtig bos.
 • Uw team heeft inzicht in eigen gedrag en gedrag van de ander.
 • Dubbel werk doen wordt voorkomen.
 • Medewerkers werken prettiger en efficiënter samen.

Timemanagement coaching en training Esther Roelofs Groningen

Lees hier mijn blog over Timemanagement