Aftellen tot de dag van vertrek

Het is begonnen. Dit jaar lijkt het alsof we gewoon in de vakantie ‘vallen’. Het besef van ‘over 5 dagen vertrekken we’ is ergens in mijn achterhoofd aanwezig. Toch lijkt het zo ver weg, onrealistisch bijna. Tot ik mijn ‘to do list’ zie en deze voor de zoveelste keer bijwerk. Ik begin alvast met afstrepen van wat er klaar is. Onderaan vult de lijst met meer taken, de spanning neemt toe. Krijg ik alles af?

Esther's TO-DO-LIST

  • Afwezigheidsassistent aan?
  • Boekhouding 2de kwartaal klaar? Bijna check 🙂
  • Mijn eerste blog nu toch eindelijk eens schrijven? Working on it 😉
  • Zonnebrand in huis, tickets, reispapieren, pfff, en dan de was nog. Zijn de koffers nog heel?
  • Oh ja, en ook wil ik eigenlijk voor dat ik wegga nog een opleiding uitzoeken, want daar heb ik zoveel zin in. Na mijn vakantie weer nieuwe impulsen! Leuk!!!
  • Konijnenvoer

Als ik dit zo lees denk ik wel: ‘Waarom moet alles af voor vertrek!?’ Ik weet het antwoord wel: ‘Ik heb graag overzicht, ik ruim graag op voor ik wegga. Het geeft me rust. Rust om tijdens mijn vakantie los te laten, alles is immers geregeld. Deze rust geeft me vervolgens weer ruimte. Ruimte om mijn gedachten de vrije loop te laten. De creativiteit te laten stromen.’

Vakantie en je loopbaan | Esther Roelofs loopbaancoach GroningenVakantie helpt mij om van een afstand te kijken naar mijn werk, mijn leven, mijn loopbaan. Ben ik met de juiste dingen bezig? Heb ik behoefte aan vernieuwing? Verdieping? Daarom bedenk ik, terwijl ik dit opschrijf, dat ik nu toch nog niet de knoop ga doorhakken met een opleiding. Ik ben namelijk ook wel een beetje impulsief.

Ik laat de vakantierust het ‘zware’ werk doen. Daarna weet ik het. Of niet. Dan moet ik misschien maar eens op verkenning uit, met iemand praten die me kan adviseren over een volgende stap in mijn loopbaan.
Ik heb er nu al zin in! (zei ze ongeduldig ;-)).

Ik maak het maar niet te lang, zo’n eerste schrijfsel. Toch wil ik je dit nog graag meegeven: Heb jij vragen over jouw volgende stap in je loopbaan? Kan ik je daarmee van dienst zijn? Ik maak graag kennis met je en ben benieuwd naar je vraag. En een kennismaking is altijd gratis. Ik ontmoet je graag. Ik wens jou een hele fijne zomer, op vakantie, thuis of ergens anders.

Esther

Oh ja, wil je direct een afspraak plannen? Ga naar mijn contactformulier of stuur een mail naar info@estherroelofs.nl en je krijgt snel een datumvoorstel.

Naar het aanbod